Koor

De Leeuwarder Bach Vereniging is een koor van enthousiaste zangers. Het zijn ervaren musici die zangles hebben (gehad) of een muziekinstrument bespelen.

In 1948 werd het koor opgericht door Kor Ket, bekend musicus in Friesland en groot liefhebber van Johan Sebastiaan Bach. Zijn doel was om de werken van Bach ten gehore te brengen voor een breed publiek.

Tegenwoordig voert het koor naast muziek van Bach ook werken uit van andere componisten. Zo werden werken uitgevoerd van Joh. Brahms, F. Mendelssohn-Bartholdy, György Ligeti, Zoltan Kodály, Hugo Distler, Benjamin Britten en John Rutter, evenals liederen van de hedendaagse componist Frank van Nimwegen en van de dirigent, Geke Bruining - Visser. Zie pagina concerten.

De Leeuwarder Bach Vereniging vierde in 2018 haar 70-jarig bestaan met een concert in de Grote of Jacobijnerkerk. Uitgevoerd werd het Osteroratorium BWV 249 en motet 'Fürchte dich nicht, ich bin bei dir' BWV 228.
In 2023 viert het koor haar 75-jarig bestaan.

De repetities van het koor zijn op maandagavond in de sfeervolle Huizumer Dorpskerk, een ruimte met een mooie akoestiek.

De zangers studeren de muziek thuis in volgens een repetitieschema. De dirigent, Geke Bruining, besteedt tijdens de repetities aandacht aan stemvorming, zuiverheid en intonatie.

De Leeuwarder Bach Vereniging heeft betrokken leden. De taken die nodig zijn om een en ander goed te laten verlopen in het koor en tijdens de concerten zijn over de koorleden verdeeld.

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met het secretariaat.
Leeuwarder Bach Vereniging